به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بر اساس تعريف سازمان جهاني بهداشت، آب آشاميدني سالم آبي است که هيچ گونه خطر قابل ملاحظهاي براي سلامت در طول عمر انسان ايجاد نکند. همچنين از جنبههاي ميکروبي، شيميايي، ظاهري و راديولوژيکي داراي کيفيت مطلوب و قابل قبولي باشد.
علاوه بر خطرات ميکروبي که آب آشاميدني ميتواند داشته باشد عوامل شيميايي نيز ممکن است بر کيفيت آب آشاميدني تاثير داشته باشد.
تامين آب آشاميدني سالم و بهداشتي از نيازهاي اساسي هر اجتماعي است که بدون وجود آن ممکن است سلامت و بهداشت جامعه تحت تاثير قرار گيرد. تامين اين آب سالم و بهداشتي ميتواند نقش اساسي در کاهش موارد ابتلا به بيماريهاي عفوني و بيماريهاي منتقله از آب داشته باشد.
بر اساس گزارشهاي اعلام شده از سوي سازمان جهاني بهداشت، بيماريهاي گوارشي که از طريق آب آلوده و کمبود اقدامات بهداشتي منشا ميگيرد علت حدود بيش از دو ميليون مرگ در جهان است.
معمولا در اکثر کشورها وظيفه تامين آب آشاميدني بر عهده شرکتهاي تامين آب و مسئوليت نظارت بر کيفيت آن بر عهده دستاندرکاران امور بهداشتي است و در کشور ما نيز تامين آب آشاميدني بر عهده شرکتهاي آب و فاضلاب شهري و روستايي زير نظر وزارت نيرو است و نظارت بر کيفيت آب آشاميدني از زمان آبگيري تا محل مصرف بر عهده وزارت بهداشت است و اين وظيفه در استانها به معاونت بهداتشي دانشگاههاي علوم پزشکي محول شده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي، درماني استان در گفتوگو با خبرنگار تسنيم در شهرکرد، اظهار کرد: فعاليتهايي که در سطح اين دانشگاه در خصوص کنترل و نظارت بر آب آشاميدني انجام ميشود، شامل کنترلهاي ميکروبي، انجام کلرسنجي و تعين ميزان کلر باقي مانده آزاد آب و نمونهبرداري است.
ناصر خسروي تصريح کرد: انجام آزمايشات شيميايي منابع آب و سنجش پايمترهاي شيميايي، بازديد از منابع و مخازن آب آشاميدني و همچنين شبکههاي آبرساني، گزارش و پيگيري نواقص سيستم آبرساني به ارگانهاي ذيربط يا مسئول، تعيين حريم منابع و مخازن آب از طريق کميته حفاظت از منايع آب شرب، نظارت بر فعاليت ميرآبها و آموزش آنها در زمينه کلرزني، تهيه محلول کلر مادردر مناطق روستايي و آموزش همگاني و گزارش و پيگيري موارد نقص و شکستگي در سيستم انتقال به دستگاه هاي متولي از ديگر اين اقدامات است.
وي از انجام 3 هزارو 255 نمونهبرداري ميکروبي و113 هزار و 521 مورد کلرسنجي آب آشاميدني در مناطق روستايي و انجام 17هزارو327 مورد کلر سنجي و 868 مورد نمونه برداري ميکروبي در مناطق شهري در شش ماهه نخست سال 92 خبر داد.
خسروي افزود: بر اساس نتايج به دست آمده، منابع آب شهري در اين مدت 08/99 درصد به لحاظ ميکروبي و 5/96 درصد به لحاظ کلرسنجي و منابع آب در مناطق روستايي 8/91 درصد به لحاظ ميکروبي و حدود 86 درصد به لحاظ کلرسنجي مطلوب بوده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي، درماني شهرکرد خاطرنشان کرد: با بررسي نتايج آزمايشگاهي هرگونه آلودگي در منابع آبي به شرکت متولي اعلام و دستگاه متولي موظف است در اسرع وقت نسبت به رفع آلودگيها اقدام نکند.
خسروي از فعالسازي کميته تعيين حريم منابع و مخازن آب شرب استان بر اساس ماده 4 آييننامه بهداشت محيط از سال 88 خبر داد و افزود: طي اين مدت 100 درصد منابع و مخازن آب شهري و حدود30-35 درصد منابع و مخازن آب روستايي توسط تيم کارشناسي کميته بازديد و متداول تعيين حريم شده است و تعيين حريم ساير منابع که بيشتر در مناطق روستايي هستند در دستور کار اين کميته است.
وي با بيان اينکه کشور ايران جز کشورهاي نسبتا موفق در زمينه تامين آب آشاميدني سالم است، گفت: آب شرب مصرفي مردم در استان از طريق حدود 120 منبع آب شهري و حدود 604 منبع آب روستايي که عمدتا چاه است، تامين ميشود.
منبع:تسنيم